ВАР ще помага в предстоящите плейофи в Чемпиъншип, за да се избегнат грешки, които могат да бъдат фатални за отборите, обявиха ог Футболната лига на Англия. 

Във второто ниво на английския футбол до момента няма видео-асистент съдия, но предвид важността на полуфиналните сблъсъци, както и във финала, такъв ще бъде на линия. 

Нотингам и Хъдърсфийлд са сигурни участници в елиминациите, докато за останалите 2 места се борят Шефилд Юнайтед, Лутън, Мидълзбро и Милуол, като шансовете на първите два отбора са по-големи. 

Фулъм и Борнемут вече си осигуриха завръщане сред най-добрите, а третият тим спечелил промоция ще бъде определен чрез плейофи, като изкачването в елита е оценявано вече на 195 милиона паунда, така че въвеждането на ВАР определено изглежда логично.  

От Нотингам имаха големи претенции към съдийството при загубата във вторник от Черешките, която прати Борнемут във Висшата лига и подобни моменти сега трябва да бъдат избегнати. Утре ще се изиграят мачовете от последния кръг от редовния сезон в Чемпиъншип, а плейофите са по-късно този месец.